Tiggerne

Albert Gjedde, voksen – Michael Elstrøm
Albert Gjedde har kæmpet mod de kristne. På hans vej hjem, hører han, at hele hans æt er blevet slagtet og gården overtaget. Han rammer bunden, hver dag bliver en kamp for at overleve. fremtiden ser ikke lys ud. Men måske hans ærkefjender, de Kristne, alligevel bliver hans redning…

Bæ, voksen – Signe Bech Sørensen
Bæ er en blandt mange af krigens ofre. Hun er tidligere nonne, men er blevet udstødt på grund af brud på kirkens regler. Nu forsøger hun at overleve i slummens svære vilkår.

Isak, voksen – Matthias Kaalund Keller
Isak er en stakkels, hjælpeløs mand, der er langt væk hjemmefra sine jødiske aner. Det siges at han kom til landet som økonomisk rådgiver for en af de kristne stormændsslægter, men at han blev smidt ud efter at en mislykket handel nær have ruineret familien. Nu vandrer den distrætte mand rundt og tigger i byens gader, for flov til at rejse hjem og for hjælpeløs til at starte et nyt liv op.

Ronja Asgeir, ung – Rebecca Møller Alkjær
Asgeir-æten plejede at bestå af erfarne jægere, men efter krigen er den så godt som uddød. Ronja håndterer sin nye situation ved at være provokerende og konfliktsøgende, og hun lader sig ikke slå ud af at blive trådt på igen og igen. Hun er overbeskyttende over for sin kusine Katla og vil forsøge at hævne sig på enhver, der gør hende fortræd.

Katla Asgeir, ung – Karen Bech Sørensen
Katla Asgeir er endt i bunden af bunden efter hendes æts udryddelse. Sammen med hendes kusine Ronja prøver hun at komme igennem dagens høvl. Krigen tog hårdt på hende, så Katla holder sig mest til skyggerne og prøver at undgå for meget opmærksomhed. Dog snupper hun hver en chance for at skabe glæde omkring sig – uanset hvilke konsekvenser det kan have.

Ketil Brændekløver, voksen – Esben Holst Harboe
Krig er lort. Specielt når livet i forvejen er hårdt nok som bonde. Smid lige to hærgende horder ind, som begge har lige stort behov for at tage din høst og dine kvæg, og du begynder at have problemer, som tager overhånd. Da de kristne var færdige med at overtage landet, var der ikke andet for mig end at søge ly hos rakkerpak og andet fattigfolk. Det er mit liv nu.