Ætten Ravnungerne

Ravnunge Tue, voksen – Jonathan Faber
Ravunge Tunge er det yngste af Ravnunge Ætlinge kulleret og mange har altid drillet ham med at hans ældre brødre stjal hans mad, da de var børn, for hvor de var store, stærke og berygtede, så var Tue lille og skrøbelig. Ingen bedrifter bryder hans ry og ingen skatte har han hjembragt til sin æt. Hans tunge og hoved fejler dog intet, og Ranvunge Tue satser på at han som nyt overhoved for sin æt kan lave gode aftaler med de kristne om Ravungernes fremtid. Hvis dette bliver på bekostning andre ætter, så må det være sådan, sålænge Ravungerne går nye og moderne tider i møde…

Lišika Valdisdatter af Ravnungeætten, voksen – Anne Emilie Adelby
Lišika er søster med Macka, som også er gift ind i Ravnungeætten. Det var ikke en let sag, for de to søstres æt, at få giftet dem bort. Lišika og Macka havde deres egen mening om, hvem de ville giftes med. Efter flere mislykkede forsøg med at gifte dem bort til andre klaner, hvor flere var blevet stukket ned, var det kun Styrbjørn Stærk og Ramund fra Ravnungeætten, som havde modet til at gifte sig med de to søstre. Styrbjørn blev ættens ældste efter sin bror Ramund, men han fulgte desværre sin faldene bror i krigen mod de kristne. Lišika er nu enke og bor i Ravnungeætten, med sine to børn Krokar Styrbjørnsøn og Soček Styrbjørnsdatter, sin søster, Macka og hendes to børn. Ravnungernes nye ældste, Ravnunge Tue, har taget børnene som sine fosterbørn. Lišika opleves – modsat sin søster – som imødekommende og venlig. Hun har taget kristendommens budskab til sig, efter at Ravnunge Tue valgte at lade ætten døbe.

Krokar Styrbjørnsøn af Ravnungeætten, barn – Oscar Adelby Tovgaard
Krokar Styrbjørnsøn er anden søn af Lišika Valdisdatter og Styrbjørn Stærk, den tidligere ældste hos Ravnungerne. Krokars ældre bror og far døde i kampen mod de kristne. Krokar selv var for ung til at deltage i slagene og blev døbt sammen med resten af sin æt, da byen faldt. Han er nu Ravnunge Tues fosterbarn sammen med sin søster, Sonček og sine to fætre. Krokar er en dreng på 8 år, som er fræk og elsker eventyr.

Birk Ramundssøn af Ravnungeætten, barn – Emil Bro Seliger
Birk er tolv år og søn af Ramund og Macka af Ravnungeætten. Hans far er død i kampen mod stormændene, så han er nu Ravnunge Tues forstersøn. Han er en stille dreng, der holder hovedet koldt. Han er en dygtig fløjtespiller, der holder af viden og slægternes myter og historier.

Macka af Ravnungeætten, middelaldrene – Junie Nasja Bro-Jørgensen
Macka, søster til Lišika, er gift ind i Ravnungeætten. Hendes afdøde mand Ramund var familiens overhoved, men døde i krigen mod stormændene sammen med hans bror Styrbjørn Stærk, som hendes søster var gift med. Hun er hård og holder strengt på familiens ry og æresfølelse. Det er især noget hendes mands yngre bror og ættens nye overhoved Ravnunge Tue får at føle. Hun har to sønner, Birk og Bjørn, der nu er Tues fosterbørn sammen med Lišikas søn Krokar. Macka har modstræbende taget kristendommen til sig, efter at Ravnunge Tue valgte at lade ætten døbe, men et ord er et ord, så nu prøver hun at finde meningen med den ene gud, hans moder og alle hans skytsånder…

Bjørn Ramundssøn af Ravnungeætten, barn – Asbjørn Bro Seliger
Bjørn er frembrusende, ulydig og ærekær. Han er tolv år gammel og vil forsvare familiens ære for enhver pris. Han vil gerne lave ballade og lokker tit sin bror med i fedtefadet. Hans forældre er Macka og den afdøde Ramund, så han er nu Ravnunge Tues fostersøn.

Eik Gaard, voksen – Søren Højlund Hedegaard
Eik Gaard er træl hos Ravnsunger, han har været en fri mand af mere end en omgang, er ihærdig og betaler gerne sin gæld. Han sætter ære i sin trældom og opføre sig gerne som en bedere mand end selv frie folk.

Yngve Arildsøn, af Ravnunge ætten, voksen – Tobias Wisby Tobiassen
Yngve har været huskarl, nu afvæbnet, siden barnsben. Han har altid været stolt af sin æt, og det har ikke ændret sig trods den seneste modgang. Man viser sit sande ansigt i modgang, og Yngve er ikke i tvivl om hvilken æt der står over alle andre.

Runa af Ravnungeætten, voksen – Signe Haltou Kristensen
Runa har været huskarl i Ravnungeætten hele sit liv. Hun har været med til at drage i talrige ledingstogter og hentet trælle hjem til slægtens jorder. Af sind er hun munter og elsker en rask styrkeprøve. Nu kæmper hun for at bevare slægtens position i Arkona med alle midler.