Ranulvs lægehus

Esbjørn Askbjørnsøn, ung – Michael Fack Sørensen
Hele sit liv havde Esbjørn Askbjørnsøn troet han skulle gå i sin faders fodspor og tjene under ham til den dag han var klar til at overtage hans faders rolle i familien og danne sin egen. Så udbrød krigen, som tog begge hans forældres liv idet hans familie tjente under Ranulv familien. Nu flakker Esbjørn rundt uden noget langtidsmål og tjener til dagen.

Liv (datter af Runa), ung – Mia Molberg Andersen
Igennem hele sit unge liv, har Liv været på arbejde med sin mor i ættens Urtehus. Da Liv var 10 år rejste hendes mor ud for at blive oplært i den nye lægekunst hun havde hørt så meget om, hvilket resulterede i at Liv i mange år var alene med sin far og bror. Livs mor kom hjem 6 år senere med en ny viden, som hun nu gav vidre til Liv. Da krigen brød ud var Livs forældre nogle af de første til at hjælpe Ranulv ætten, Livs far som hirdsmand og hendes mor som urtekyndig-læge. Det bragte dog også enden på deres liv, da de tappert stod på første række med resten af ætten. Det betød nu at Liv skulle være den nye læremester for de indnu ikke færdiglærte lærlinge. Til dagligt befinder Liv sig nu i ættens Urtehus, hvor hun helbreder folk ved hjælp af både urte- og lægekunsten. Når hun ikke har nogle at helbrede oplære hun sine to lærlinge, eller bruger sin tid på at lave helbredende urte-drikke og amuletter der sælges videre.

Saga Asmundsdatter, ung – Karen Inge Schrøder Kristensen
Saga har en halvbror ved navn Rune. Hun blev taget ind under hendes mester mors vinge da krigen brød ud, og er i gang med at lære en blanding af vendernes urtekunsten og den kristne kirurgi. Hun kan godt virke lidt naiv og godtroende, hvilket kan skabe lidt problemer for hende når hun snakker med fremmede, og dertil har hun sin mester og sin halvbror til at hjælpe sig. At være i urtehuset er godt, hun føler sig tæt forbundet med naturen, hvilket virker til at gå væsentlig bedre end med mennesker, som kan finde på at snyde hende med snak og fortællinger.

Rune Asmundsøn, ung – Fenris Ashraf Seleman
Rune og hans halvsøster Saga blev taget ind under Runas vinge og kom i lære som urtekyndig-læge. Da Stormændene invaderede omkom Runa desværre, så nu har hendes datter Liv overtaget mester rollen. Rune har fundet at livet som elev i et lægehus har sine fordele, tag over hovedet, 3 måltider om dagen og alle de euforiserende urter man kan nyde, så længe mester ikke opdager noget.