Ætten Kjar

Mutters Mocca og Hattebod
Ask Kjar, middelaldrende – Mads Reng-Andersen
Ask Kjar er en del af den meget omfangsrige Kjar æt. Han er en stille og rolig mand der vogter over sin niece Lyng Kjar-Kjar med hele sit væsen. Han er ikke Kjar af blod. Men tidligere tral der er gjort fri og “optaget” i Kjar slægten som ligemand.

Lyng Kjar-Kjar, barn – Mejse Reng-Andersen
Lyng er Mutters Mode & Mocca’s servitrice. Fra sin mor, der blev brændt på bålet af de kristne besættelsestropper, har jeg arvet et specielt bånd til skovens mystik og dennes virke

Kjartan Kjar, voksen – Niels Højen Lundqvist
Kjartan er en poet, og snakker gerne om sine tekster og sin families historier. Han er tit at finde på værtshusene, hvor han ytrer sig om alt hvad han syntes, der er galt med samfundet

Gyda Honningtoft-Kjar, middelaldrende – Susanne Hamilton Clausen
Gyda Honningtoft-Kjar er indehaver af boden Mutters Mode & Mocca, hvor vendere såvel som kristne, mænd som kvinder, kan leje eller købe hår- og dragtpynt og hatte. Her er rig mulighed for at prøve, forhandle og bestille mocca (evt. til levering). Mutter bestræber sig på at føre vendere og kristne ind i den nye tids mode, uden at de etniske særpræg går tabt. Ud over boden har Mutter påtaget en del af ansvar for den unge Kjar-Kjar-ætling – og er den stolte ejer af Djengis Kahns hjelm!

Fedtefælden
Erik Honningtoft-Kjar, voksen – Kenneth Tønnesen
Erik af Fedtfælden er en frisk men brogden karl, han er altid klar på et godt drikkelag, musik eller en “sving om”. Han laver diverse træarbejder i dagtimerne men om aften står den næsten altid på druk og musik. Alle er velkommen i Fedtfælden til billig mad og dram. Fedtfældens og Eriks motto er det samme “ingen kniv, ingen pung” Har tidligere været på togter med Eirik Byrghir.

Bynke Kvist-Kjar, voksen – Curt Hamilton Clausen
Bynke arbejder med at servere mad fra den altid fyldte gryde hos “Fedtfælden” og er kendt for sine sære historier fra fremmede lande. Disse historier tager sin oprindelse i at Bynke præsterede at forvilde sig på afveje under et vendertogt og derfor først vendte tilbage til venderland efter mange års omstrejfen i den store verden.

Didriks Drikkelse
Dovan Didrik Kjar, gammel – Karl Villemoes
Dovan Didrik Kaldes bare Didrik til daglig. Han elsker at slappe af. Modige mennesker siger at han er doven. Hvis nogen driller ham, smadre han dem på stedet. Han finder sig ikke i noget. Og han er vildt god til at smadre løs på folk og stikke med kniv. Didrik går med hat fordi han er skallet og ikke vil have solstik. Hvis nogen insinuere at det har noget med religion at gøre så tæsker han dem.