Ætten Byrghir

Eva Durant, ung – Chrystal Andersen
Eva er oprindeligt fra en kristen slægt, men hun blev kidnappet som barn af nogle vender, der gjorde hende til træl i deres familie. Gennem årerne er hun kommet tættere og tættere på familien, og fungeret som en slags rådgiver for familiens overhoved. Da de kristne indtog landet, blev hun frigivet som træl, men valgte at blive i tjeneste hos familien.

Thyra Byghir, ung – Frederikke Piil
Thyra er en ung kvinde der på ingen måde er klar til at påtage sig det ansvar hun forventes. Hun idyliserer vender-skikkene, og skaber kaos og uro så længe hun kan slippe afsted med det, eller få sin tvilling Thormod til at tage ansvaret for det.

Eirik Byrghir, middelaldrene – Jesper Bakager Larsen
Eirik er en sammensat og slidt mand med et stort temperament, han ynder at drikke og diskutere. Der er sikkert mange som er misundelige på hans æts formue, som er blevet samlet igennem togter og bådbyggeri.

Sune Byrghir, ung – Sebastian Mertz
Som tidligere hirdmand i sin fars fortrop har Sune et tydeligt problem med at buen er faldet på knæ for de kristne. Om aftenen finder man ham som regel med et krus øl i hånden og det sker oftere end sjældent, at Sune taler over sig omkring den sejrende side af krigen, skulle han være i det rette forum. Ellers bruger han det meste af tiden med sin søster, de har i flere år har været unormalt tætte nu.

Leif, voksen – Frederik Jacobsen
Det er tydeligt at Leif ikke er tilfreds med krigens udkom, men han har indfundet sig med det hurtigt. Ofte tænkende over og længes efter tiden før de kristne ankom, mener Leif klart at kristendommen vil slette Vendernes kultur, givet tiden. Ikke den store slagsbror, men bestemt heller ikke en kujon, Leif bakker aldrig ud af en retfærdig kamp.

Svend Halfdanson, voksen – Nicolai Bøgh
Hirdsmand for Eirik og loyal til døden.