Kulturer

Som tidligere nævnt er Khypris År 1 – Rerun, et kulturbaseret konflikt scenarie, og derfor har vi selvfølgelig valgt at ligge fokus på at befolke vores scenarie med en række kulturer, der har forskellige indstillinger til konflikter, politik, styreform osv.

For at du ikke skal læse side op og side ned, har vi valgt at lave kulturteksterne uafhængige af hinanden. Dvs. at hvis du har valgt at spille tileaner, behøves du ikke læse teksten om De Tretten Stater f.eks.

Bemærk at de kun er de tre stærkest repræsenterede kulturer, der har en beskrivelse, og det er der selvfølgelig en grund til.

Vi regner med at scenariets majoritet primært kommer til at bestå af repræsentanter fra en af disse kulturer.

I så fald, der kommer grupper fra andre end de tre oprindelige kulturer (hvilket vi både regner med og håber på), indgår vi i en dialog med pågældende grupper, for sammen at finde frem til hvordan deres kultur skal fremstå til scenariet.

Hvordan spiller man en kultur?

Vi ser meget gerne at folk fokusere på at opføre sig deres kultur og ikke blot snakker med en eller anden mere eller mindre fjollet accent.

– Hils på hinanden på den måde vi skriver, lav aftaler på den måde og vigtigst af alt følg den
kulturelle norm når I har en konflikt.

– Følg moden for jeres kultur

– Spis primært mad der passer til jeres kultur.

– Lad venligst de fjollede accenter blive hjemme, det er din attitude, din påklædning og din tilgang til samfundet, der gør der til en tilianer. Ikke at du taler som tjenerne fra Lady og Vagabonden…