Setting

Khypris er en ny boomtown i Warhammer verdenens lovløse grænseland, der har eksisteret i blot 1 år. Alle er relativt nye indbyggere, men nogle er selvfølgelig nyere end andre.

Alle er i byen, fordi de har været udsat for noget, der har tvunget dem hertil; det værende sig mord, nekrofili, gæld, sindssyge eller andre ubehagelige ting. Man er her altså ikke, fordi man synes det er rart, men fordi man er tvunget af uheldige eller forfærdelige omstændigheder.

Khypris har rygtet for at have plads til alle, så byen er fyldt med skæve og underlige personligheder. Dette er selvfølgelig gjort, for at man kan lave meget karakterfyldte, sære og mærkelige roller.

En flok bretonnianske riddere, der var rejst hjemmefra i skam, ankom til området som de første og ryddede området for grønhuder. Siden har andre sluttet sig til, indtil teltene og raftehusene er blev til en mindre reel by, hvortil der ankommer nye folk hver dag. Når du går i seng om aftenen, vågner du måske op ved siden af et nyt telt, der sælger stærkt brandbare væsker.

Bedrageriske tilianere bor side om side med grådige borgere fra det såkaldte Kejserrige, der har været splittet i 600 år. Kislivitter og Norscaner har søgt så langt sydpå som muligt for at undslippe de mørke horder fra nord, der altid presser tættere på.

Indtil videre har de bretonnianske riddere sørget, for at Khypris var sikkert fra udefrakommende fjender, men byen har ingen lov og orden som så. Nu går rygterne går på, at ridderne har tænkt sig at erklære, at byen skal finde en fælles måde at blive styret på indenfor de næste par dage, eller gøre sig klar til at blive styret på bretonniansk maner.

Hvis der ikke kommer en løsning, så vil de altså selv træde til, og det er ingen interesseret i.
Kort sagt er Khypris en hjemstavn med plads til næsten alle, og da der ikke er en reel samfundsorden, kan adelsmanden fra Kejserriget hurtigt ende på røven, og den tilianske vinmager har ligeså stor ret til at bestemme i byen, som enhver anden. Det hele hører under jungleloven, og her er du kun, hvad du gør dig selv til, og hvad andre bakker dig op til.

Vi påregner, at der er ca. 35% tilianere, 35% borgere fra De Tretten Stater, 10% bretonnianere og 20% andet til scenariet. Bare for at give forståelsen af, at det er tilianere og borgere fra De Tretten Stater, der udgør hovedparten af byens befolkning.