Tyveri

Der er ingen evner for tyveri, dog er der nogle ting, man skal holde for øje i den situation.

Lad være med at stjæle folks personlige ejendele. Det kan godt ske, at det vil give vildt meget mening at stjæle alle naboens sværd eller ridderens rustning, men lad være med at gøre det. Det er altid træls, når man lige pludselig ikke kan finde sine elskede ting, og det giver dårlig stemning. Det samme gælder for smykker i en smykkehandlers bod, eller klædehandlerens kyser. Ved tyveri af personlige ejendele gælder almindelig dansk lovgivning.

Hvis du stjæler mad, så prøv at nøjes med at rapse en enkelt skive flæsk, et æble eller lignende – folk skal som regel selv leve af den mad, de har, hvorfor man kommer til at stjæle mad ud af deres mund, hvilket ikke er sjovt for dem.

Hvis du stjæler penge, så tag en håndfuld. Lad være at stjæle alle folks penge, da det ikke er særlig konstruktivt. Man stjæler af nød, ikke af lyst.

Der har til tidligere scenarier været store problemer med folk, der stjal alt, hvad der ikke var boltet fast eller simpelthen stjal 1/3 af scenariets samlede økonomi og gravede det ned i skoven, hvilket skaber øjeblikkelig inflation.

Det duer ikke, så lad venligst være, tak.  Det er ikke meningen, at scenariet skal handle om at holde vagt ved alle ens ting døgnet rundt, for at det ikke bliver stjålet…

Hvis du stjæler genstande med ingame betydning, det være sig dokumenter, skøder og lignende, så husk, at de har spilmæssig relevans. Derfor sørg for at holde dem i spil og lad være med at stjæle dem, fordi du kan, for blot at smide dem i søen eller gemme dem i rygsækken.

Hvis du ved et uheld alligevel ender med at have nogle af folks personlige ejendele, og du ikke ved, hvis det er, eller hvordan du kan levere det tilbage igen, så aflever det i arrangørbunkeren med det samme.

Husk, at den perfekte forbrydelse er omtrent ligeså kedelig, som hemmeligheden, der aldrig blev afsløret, så efterlad gerne spor og hold tingene i spil.

Hvis du står i en situation, hvor du gerne vil gennemsøge nogen, så pas på ikke at bryde deres grænser, når du fx. gerne vil undersøge, hvad den unge pige har oppe under skørterne. Spørg dem i stedet hellere diskret offgame, om de har noget, du kan erhverve dig.

Personlige grænser skal selvfølgelig ikke bruges som en undskyldning for at have hele bibliotekets skriftruller gemt i sine underbukser, så hvis du ikke vil gennemsøges, så udlever, hvad du har på dig, når du bliver spurgt, eller gem dem i tydelige tasker eller lommer.

Husk endnu engang: Folk stjæler af nød, ikke af lyst, og kun til dagen og vejen. Livescenarier har det med at få den værste kleptoman frem i folk, så hold jer lidt i ave. På forhånd tak.