Kamp

Der er regelmæssigt to typer af kamp: Slagsmål og Væbnet Kamp.

  • Bruges der sværd, økser og lignende er det Væbnet Kamp.
  • Bruges der kun bare nævner, knive og små køller er det et Slagsmål.

Det er selvfølgeligt ikke specielt realistisk, men vi har gode erfaringer fra tidligere scenarier med at lade folk bruge knive og køller i forbindelse med slagsmål og overfald.

Slagsmål:

Slagsmål kan opdeles i 4 typer efter, hvor mange deltagere der er:

  • Bemærk, at reglerne er lavet for at det skal være let at bedømme, hvem der vinder en slåskamp.
  • Bemærk også, at det mere er guidelines for folk, der ikke kan finde ud af, hvem, der skal vinde, og hvem, der taber. Hvis begge parter synes, at det er sjovt, at den lille person tæsker den store modstander, så gør det endelig. Hvis en gruppe bøller med køller går op imod en enkelt person med en kniv, får personen med kniven selvfølgelig en gang bank. Hav det sjovt og brug reglerne til at spille rollespil i stedet for at snyde dig ud af at få tæv.

En imod En:

Den største person vinder og taberen får nogle tæv.

Men det er ikke værre, end at rollen er klar igen efter en halv times tid, sørg dog for at spille på, at du har fået nogen på hovedet.

Flere mod En:

Overtallet vinder og taberen får nogle tæv.

Masseslagsmål:

Hvis der er flere folk på begge sider, så kommer alle lidt til skade, og der er ingen klar vinder.

Dette er igen ikke noget, som giver værre skader, end at man er klar efter en halv time.

Væbnet modstander mod ubevæbnet

Hvis den ene modstander har en kniv eller en lille kølle, vinder denne over den ubevæbnede. (Don’t bring a knife to a sword fight)

 

 

Væbnet kamp:

Bruges der sværd, økser og andre ”rigtige” våben, så er det Væbnet Kamp, hvilket selvfølgelig er en alvorlig sag.

Alle spillere har 2 HP, der står for Helbreds Points, og som symboliserer, hvor meget gejst, du har i dig, før din krop giver op.

Hvis du bliver ramt af et våben på arme eller ben, mister du 1 HP. Bliver du ramt i kroppen (din torso slutter ved dine hofter) mister du 3 HP.

Alle våben giver samme skade.

Det er forbudt at slå efter skridt, hænder og hoved, og slag, der rammer disse steder, tæller ikke.

Hvis du ender på 0 HP, falder du om og er hårdt såret.

Så længe du er såret, kan du ikke lave fysisk aktivitet, men kan kun til nøds sidde stille på en stol eller halte rundt og snakke med folk. Du skal som min. have en god nats søvn, før du er klar igen.

Man skal med andre ord overveje det seriøst, før man kaster sig ud i en kamp på reelle våben, og ender man i kamp, så er det en rigtig god ide at overgive sig eller stikke af, før man ender på 0 HP.

 

Lægehjælp:

Er spillet så velsignet, at der er en feltskærer i spil eller et lægehus, har disse mulighed for gennem rollespil at helbrede skader. Et stykke hvidt stof om maven ophæver dog ikke konsekvenserne af at være blevet nedkæmpet. Man bliver altså ikke på magisk vis kampklar igen, men lægehjælp gør i stedet at man mindre besværet kan slæbe sig rundt, gå på kro og rollespille med folk, inden man får en god nats søvn.