Andre Kulturer og Gejstlige

Armbrøsten:

En af de første bygninger der blev opført på det stykke mark som nu kaldes Khypris var kroen “Armbrøsten”. Ideen med kroen var oprindeligt en lille landevejskro for tørstige gennemrejsende. Men som tiden gik og byen voksede måtte kroen følge trop. Hvad der engang var et lille skur er nu den største og mest etablerede bygning i den lille by.

De to ejere med henholdsvis Tileans og Imperial baggrund, har skabt en stemning på kroen som alle kulturer kan tage del i. Kroen er kendt som et neutralt opholdssted for begge kulturer og sågar Bretonnianere ved lejlighed. Men på trods af den venlige fremtoning, bliver der ofte livligt (og højlydt) diskuteret de andres særheder.

Kroen serverer aftenens hovedmåltid og er kendt for at have alt hvad ganen kunne begære af vådt (og noget tørt).

Kontaktperson: Allan Andersen.

 

Fattiggården Tårnet

Fattiggården Tårnet, er et tiltag startet af en gruppe Marienburgere.
Med en stærk ide om at skabe bedre vilkår for de lavere samfundsklasser, samt at formindske kriminaliteten og alt hvad denne bringer, bliver fattiggården finansieret af donationer indsamlet blandt de rige klasser, og hvem som ellers kan spæde lidt til.
Udover de forrygende sovemuligheder, efter bestyrernes egen mening, er fattiggården også kendt for deres udmærkede suppe, lavet på råvarer anskaffet på samme vis som donationerne, og deres offentlige opråb, hvor alle er velkomne.

Kontaktperson: Klara Elmegaard.

 

Shallyakirken.

I Khypris har en ganske lille flok tilhængere af Shallyakulten netop slået sig ned og åbnet et primitivt, men funktionelt felthospital og suppekøkken.
Herfra prædiker Moder Tatiana og hendes unge novice, søster Esperanza tilgivelse, fred og næstekærlighed og søger at bringe trøst og lindring til alle de møder. Imens kæmper Ridder af Tåren, Guillaume Le Breton (i Imperiet kaldet William) for at lappe de sårede sammen og holde sine præstinder og patienter i live, når han da ikke underholder i kroen med sit hjemlands sange og melodier.

Der bliver hvisket både det ene og det andet i kroerne om hvad disse fredselskende healere dog gør i denne afkrog af verden og hvilke synder de har begået siden de er sendt til denne verdens yderste udpost, langt fra civilisationen. Men Shallyatilbederne er ikke uden venner, heller ikke i nybygger-samfundet Khypris.

Kontaktperson: Tore Plougheld.

 

Det Frie Kunstner Selskab

Den omrejsende gruppe af kreative individer og deres livdravant har midlertidigt slået sig ned i Khypris. De har fundet arbejde hos de Brettonianske adelige, som fungere som gruppens mæcen. Når der ikke arbejdes hårdt på udarbejdelse af nye værker, samles der inspiration, gerne på kroen med et krus i hånden.

Gruppen består af to Norscaer og en enkelt fra De Tretten Stater. De er taget til Khypris angiveligt for at opleve et nyt perspektiv, og indsamle inspiration til deres Magnum Opus. Der vil dagligt blive opført dukketeater og digtoplæsninger er ikke en sjældenhed.
Hvis man ønsker at have tegninger eller en dukketeaterforestilling omhandlende et bestemt emne, er man velkommen til at kontakte gruppen inden scenariet.

Kontaktperson: Sanne Jespersen (Sunny Daneland på facebook)

 

Manann Præsterne

Fader Sebastian Meerschaum og Fader Alfred von Saponatime er omrejsende Manann præster, der er kommet til Khypris for at sprede mananns våde vilje og velsignelse blandt folket i Khypris. De har forudset en stor oversvømmelse, vandstanden kommer til at stige så meget i byen at folk vil sejle rundt i gaderne…

Til de, der ikke ved det er Manann en havgud.

Kontaktperson: Rasmus Schyberg Holland.

 

De Estallianske Handlende

Blandt de nyankommende i byen er en lille gruppe af handlende fra det isolerede Estalia.
I deres lille butik i byen sælger de eksotiske varer fra alle verdens hjørner, den gamle såvel som den nye. Hvor varerne kommer fra er uvist og om de overhovedet kan omsættes i en by som Khypris er tvivlsomt, men det stopper dem ikke i at prøve.
Da salget sjældent giver den største fortjeneste, udbyder Estalianerne også diverse tjenester, til dé med flere penge end venner og allierede.

For den almene tileaner, kejserlige og bretonianer ligner og lyder estalianerne til forveksling som tileanere og kunne meget nemt ligne en sådan gruppe, som endnu ikke har underlagt sig en familia, hvilket er uheldigt, da estalianerne af historiske grunde aldrig har kunne lide deres pastagnaskende naboer.

Kontaktperson: Rasmus Pedersen.

 

Konsortiummet og vekselerer fra Marienburg

Beskrivelse: Konsortiummet fra Marienburg er i Khypris for at opkøbe så mange af de fantastiske nye Dunkelsten til fabrikkerne i Marienburg, da Khypris jo ligger inde en Dunkelstens mine. Hvor end du har Dunkelsten fra opkøber Konsortiummet dem uden at stille spørgsmål, så kom hid med hvad du end måtte have.
Udover at opkøbe vidunder Dunkelsten, driver Konsortiummet en forretning, hvor man kan veksle sine mange forskellige former for valuta (mod et beskedent gebyr selvfølgelig).

Kontaktperson: Mikkel Morrild.

 

Ranald Templet

De to Ranald præster, kan findes i deres bod-tempel, hvor de sælger deres ydelser i heldsbetvingeri, samt dine støvler, der på mystisk vis er dukket op i Ranalds bod.
Alle ved at skal dine planer lykkedes, skal du forbi Ranalds præster og købe deres skrammel, så du kan få velsignet de næste, i hvert fald 10 minutter, med evig lykke og succes.
Sidst, men ikke mindst, er det god skik for tilianere, at få velsignet større aftaler eller vendettaer af de lokale Ranald Præster.

Kontaktperson: Michael Gärtner Nielsen.

 

Morr Templet

Vi er i Khypris for at sikre at de døde fået den opmærksomhed de forlanger og fortjener.
Vi er tjenere af Morr og har hørt, at jeres by har brug for vores tilstedeværelse. Snart vil vi bygge et tempel som kan sikre jeres eftermæle for altid. I skal ikke længere frygte døden og det som kommer efter.
En lille gruppe af Morr følgere er er kommet til byen for at sikre at Khypris behandler de døde med den respekt som Morr forlanger. Vore alter og balsameringer er åbne for alle, så folket kan se døden og deres endeligt.
Vi bruger tiden på normer og ritualer. Vi er åbne for alle typer som vil se, eller frygter at se, døden i øjnene. Om du har behov for drømmetydning, om dig eller dine nærmeste står for døden eller du har behov for afklaring er for os og Morr underordnet.
Vi søger altid nys om genopståede så skulle du kendes til sådanne

Kontaktperson: Niels Sangill.

 

Verena Kulten:

Med lov skal land bygges! Verena Kulten har altid været en grundsten i civiliserede samfund for gudinden Verena udøver blind retfærdighed og under hendes lov er alle lige. Hendes præster er jurister, dommere og anklagere og har specielt en stor plads i De Tretten Stater, med deres kontrakter, indviklede love og snævre indstilling til hverdagen.
Desværre for Verena Kulten er Khypris hver civiliseret eller De Tretten Stater, hvilket den tidligere Verena Dommer måtte indse, da han traf en upopulær domsafsigelse og blev tæsket ihjel af en vred folkehob. Hans lærling har nu overtaget positionen som byens dommer og prøver mere forsigtigt end sin forgænger at afvikle byens retssager, specielt for borgere fra De Tretten Stater. Det siges dog at bestikkelser og alkohol bringer ens juridiske chancer ligeså langt, som truslen om vold, og det lader til at den part med den største folkehob på sin side har en klar fordel i mange af Khypris retssager.

Kontaktperson: Anne H. Johansen.